Esa receta es ideal para cuando disponemos de poco tiempo para cocinar. Prácticamente no nos va a dar trabajo y se hace sola. Ahora veréis. Los ingredientes son para 2 personas.
Ingredientes:
* 2 lenguados (sin piel)
* 1 Patata* 2 Puerros
* 2 Zanahorias
* Aceite
* 1 yogur griego
* 2 cucharadas de mostaza
* Sal
* Pimienta
* Perejil
Preparación:
- Precalentamos el horno a 200º.
- Pelamos y cortamos la patata a trocitos, así como el puerro y las zanahorias. Las ponemos en una fuente apta para horno. Regamos con una gota de aceite y una pizca de sal. Tapamos la fuente con papel de aluminio y horneamos durante 30 minutos.- De mientras, mezclamos el yogur con la mostaza y salpimentamos al gusto. Reservamos.
- Cuando las patatas estén tiernas, colocamos el pescado encima, regamos con una gota de aceite y salseamos por encima con la mezcla de yogur y mostaza.
- Lo volvemos a meter en el horno, esta vez sin tapar, durante 10 minutos.
- Espolvoreamos con perejil picado para decorar.
Lo podéis hacer con el pescado que más os guste: merluza, bacalao...Creo que es una muy buena opción si tenéis invitados y no queréis estar todo el tiempo en la cocina, además que está buenísimo. Espero que os guste!
* 2 Leeks
* 2 carrots
* Oil
* 1 Greek yogurt
* 2 tablespoons mustard
* Salt
* Pepper
* Parsley
- Meanwhile, mix the yogurt with mustard; add salt and pepper as you like.
- When potatoes are ready, put the fish over them, and add a splash of oil and the sauce of yogurt and mustard.
- Put in the oven without covering for 10 minutes.
- Sprinkle with chopped parsley for garnish.
Gratin flatfish over potatoes and leeks
This recipe is ideal when we don’t have enough time for cooking. Essentially it isn’t going to give us much work and is made by itself. You will see now. This recipe is for 2 people.
Ingredients:
* 2 soles (skinless)
* 1 Potato* 2 Leeks
* 2 carrots
* Oil
* 1 Greek yogurt
* 2 tablespoons mustard
* Salt
* Pepper
* Parsley
Preparation:
- Preheat the oven at 200ºC.
- Peel and cut the potato into pieces and so cut leeks and carrots. Place them in a tray up for the oven. Sprinkle over a bit of oil and salt. Cover the dish with foil paper and bake for 30 minutes.- Meanwhile, mix the yogurt with mustard; add salt and pepper as you like.
- When potatoes are ready, put the fish over them, and add a splash of oil and the sauce of yogurt and mustard.
- Put in the oven without covering for 10 minutes.
- Sprinkle with chopped parsley for garnish.
You can prepare this meal with the kind of fish that you preferred most: hake, cod…I think that it is a good choice if you have guests and you don’t want to stay a lot of time in the kitchen and also it is delicious! hope you like it!!
Buenísima receta, me copio la sslsa en especial para el gratinado.
ResponderEliminarBesos